OPSKRIFTER

På denne side vil der løbende komme nye opskrifter fra det asiatiske køkken

Traditionelle Vietnamesiske forårsruller

Opskrift

40 stk

Ingredienser

  • Hvidkål
  • Gulerødder
  • Svine- eller oksekød
  • 1 Løg​
  • Cellofannudler (kan købes hos os)
  • 3 Skyøresvampe (kan købes hos os)
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Sukker
  • 1 pakke Forårsrullepandekager (kan købes hos os)

Sådan gør du

1. Hvidkål og gulerødder skæres i strimler

2. Nudler og svampe opblødes i varmt  vand i ca. 10 min. Til de er bløde.

3. Løg hakkes i små stykker.

4. Hvidkål, gulerødder, kød, nudler, svampe, løg og krydderier blandes sammen i en skål.

5. Anbring en spiseskefuld af fyld på en pandekage.

6. Fold  siderne ind og rul den fast sammen evt. pensles med æg i enden.

7. Olien  opvarmes til 190 grader varm på en stegepande- Læg forsigtigt forårsrullerne i den  varme olie.  Husk at vende dem om nogle gange til de er gyldne og sprøde.

8. Tag dem forsigtigt op med en tang eller hulske. Afdryppes på en køkkenrulle.

Serveres varme med sojasauce eller sursød sauce evt. sød chilisauce.

Traditionelle Vietnamesiske forårsruller

Opskrift

40 stk

Ingredienser

Hvidkål

Gulerødder

Svine- eller oksekød

1 Løg

Cellofannudler (kan købes hos os)

2 Skyøresvampe (kan købes hos os)

1 tsk Salt

1/2 tsk Sukker

1 pakke Forårsrullepandekager (kan købes hos os)

Sådan gør du

1. Hvidkål og gulerødder skæres i strimler

2. Nudler og svampe opblødes i varmt  vand i ca. 10 min. Til de er bløde.

3. Løg hakkes i små stykker.

4. Hvidkål, gulerødder, kød, nudler, svampe, løg og krydderier blandes sammen i en skål.

5. Anbring en spiseskefuld af fyld på en pandekage.

6. Fold  siderne ind og rul den fast sammen evt. pensles med æg i enden.

7. Olien  opvarmes til 190 grader varm på en stegepande- Læg forsigtigt forårsrullerne i den  varme olie.  Husk at vende dem om nogle gange til de er gyldne og sprøde.

8. Tag dem forsigtigt op med en tang eller hulske. Afdryppes på en køkkenrulle.

sushiris

Opskrift

Ingredienser

6 dl sushiris (kan købes hos os)

9 dl vand

Lidt mindre end 1 dl risedikke

1 spsk sukker

1 tsk salt.

Sådan gør du

1. Hæld ris i en stor skål med vand, hæld hurtig risene i en si. Gentag 4 gange med rent vand.

2. Kom risene i en gryde med de 9 dl vand, lad dem stå i 30 min. Kog risene under låg, og når vandet begynder at koge, skrues ned til svag varme og kog i 12 min. Sluk for varmen og lad risene stå i yderligere 12 min.

3. Lav marinade, ved at blande tingene sammen og evt. varme op i gryde.

4. Risene hældes ud på en bakke, fordel marinaden over, vend risene forsigtigt med træpalet, mens risene afkøles med en vifte.

5. Risene skal være lunkne. Dæk risene med vådt viskestykke.

 

Bemærk:Tilsæt ikke salt mens risene koger.

Tag ikke låget af, mens risene koger og mens risene står efter kogning, brug evt. gryde med glaslåg.

Pas på ikke at mase risene ud når man vender dem.

Risene kan også koges i en riskoger, når lyset med kogning slår over til varm, skal risene stå i 12 min. ellers er fremgangsmåden den samme 

Adresse

Borgergade 20
8600 Silkeborg 

 

Åbningstider

Mandag – Torsdag: 10 – 17:30
Fredag: 10 – 18
Lørdag: 10 – 14
Søndag: Lukket

Kontakt os

Telefon/Fax: (+45) 86 80 50 32
Mobil: (+45) 28 44 36 53
Email: vietnamshop@hotmail.com